Cirkel der seizoenen

In de seizoenen van je leven komt iedere keer een andere bloem tot bloei.

Ken je het gevoel …

In sommige periodes van je leven, lijkt het alsof je in een soort van winterslaap terecht gekomen bent.
Er komt weinig tot niets uit je, je hebt het gevoel alsof je in een freeze-modus zit. Je neemt je wel voor om van alles te doen, maar het komt er niet van. 's Avonds zit je op de bank en vraag je je af "wat heb ik nu vandaag eigenlijk allemaal gedaan ?". 
Je zit niet lekker in je vel en je vraagt je af of het ooit wel weer beter zal gaan ...

Op andere momenten daarentegen, bruis je van de energie en heb je het gevoel dat je de wereld aan kan ! Allerlei nieuwe ideetjes of plannen borrelen in je op en je wil er meteen mee aan de slag gaan. Je geniet en kijkt enthousiast uit naar de volgende dagen, waarbij je flinke stappen zet op je levenspad. Als je niet oplet, loop je jezelf voorbij door alle activiteiten waar je je nu voor inzet !

Het ritme van de natuur ...

In de natuur blijft niets hetzelfde. Ieder seizoen maakt na verloop van tijd plaats voor een volgend, nieuw seizoen.

In de lente ontwaakt de natuur en komt er stilaan terug leven in de brouwerij. Dan volgt de zomer met een explosie aan kleuren en vormen. Alles groeit en bloeit voluit. Enkele maanden later neemt de herfst het over. De natuur laat zich nog even van haar beste kant zien met prachtige warme kleurtinten en paddenstoelen in allerlei soorten en maten. Tegelijkertijd kan er volop geoogst worden: dikke of dunne pompoenen sieren de omgeving, maar ook allerlei noten, kastanjes, enz zijn her en der terug te vinden. Na deze laatste uitspatting laat de natuur los wat niet meer dient, om vervolgens langzaam maar zeker in een diepe winterslaap te gaan. In de winter gebeurt er weinig in de natuur. Deze is voornamelijk in rustmodus, om daaropvolgend in de lente weer tot leven te komen met fris, groene blaadjes, fragiele lentebloeiers enz ...

Een proces dat zich steeds weer herhaalt, ieder jaar opnieuw.  De cirkel der seizoenen !

Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust, maar als mens doorloop jij ook telkens opnieuw seizoenen. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, gebeurt dat niet altijd volgens hetzelfde ritme als wat je in de natuur kan waarnemen. Er kunnen allerlei gebeurtenissen plaatsvinden in je leven, waardoor je bijvoorbeeld van een innerlijke lente meteen doorschiet naar een innerlijke herfst. Of het kan zomaar zijn, dat het in de natuur volop zomer is en alles voluit groeit en bloeit, terwijl jij helemaal in jezelf gekeerd bent en weinig opmerkt van wat er om je heen gebeurt. Je krijgt voortdurend met veranderingen te maken, de ene keer positief, de andere keer negatief. Dat hoort bij het leven, maar brengt soms ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Een inspirerende seizoenswandeling ...

  • wanneer je behoefte hebt aan iemand die écht en zonder oordeel luistert
  • wanneer je ergens in vastloopt en je graag hebt dat iemand even met je mee denkt over hoe je verder kan
  • wanneer je wil ont-prikkelen en/of ont-stressen en daar begeleiding, tips of tools bij kan gebruiken

Gedurende ongeveer 2 uur krijg jij mijn onverdeelde aandacht. Je zet jezelf al wandelend in beweging, wat op zich al een uitstekend begin is om gezonde stappen op jouw groeipad te zetten. Samen onderzoeken we in welk innerlijk seizoen jij je bevindt. We bekijken wat jou op dat moment beweegt (of bevriest) en wat je nodig hebt om van daaruit het ritme van je eigen seizoen te vervolgen, op jouw manier en in jouw tempo. De natuur wordt hierbij zoveel mogelijk ingezet, om je tot rust te brengen én om je aan de hand van "natuurlijke" voorbeelden, metaforen, reflecties enz tot persoonlijke inzichten te laten komen. 

Lente

Deze periode staat voor datgene waar je naar verlangt, wat je tot stand wil brengen of waar je in wil groeien.
 Het is de periode waarin er in jou van alles begint te borrelen, waarbij je allerlei plannen en ideetjes tot uitvoering wil brengen.
In deze fase plant je zaadjes, die vervolgens de nodige zorg en de juiste omstandigheden vragen om te groeien.

Zomer

Deze periode staat voor groeien en bloeien ! 

Dit is de fase waarbij de inspanningen van het zaaien resultaat beginnen op te leveren. Wel is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen, want ook al lijkt de zomer "het" moment om te feesten, toch is het nog niet het moment waarop je kan oogsten wat je gezaaid hebt. Al je energie gaat nu nog naar groeien en verder ontwikkelen. 

Herfst

Deze periode wordt geassocieerd met loslaten.
Loslaten kan van alles betekenen en kan zeker ook gepaard gaan met rouw en verlies, zoals verlies van werk, verlies van een dierbare, verlies van gezondheid, verlies van jeugdigheid ...
Herfst betekent ook oogsten en dankbaar bekijken wat er goed ging, waar je trots op mag zijn en welk succes er gevierd kan worden. 

Winter

Deze periode wordt  gekenmerkt door vertraging, verstilling en mogelijks zelfs stilstand. 

Je hebt het gevoel dat je niet vooruit komt, dat je in een freeze-modus zit.

Of je hebt tijd en rust nodig om na te denken over wat er was en wat er zal komen. Tijd om te op te laden en je veerkracht  te versterken zodat er langzaam aan weer nieuwe plannen in je hoofd kunnen rijpen.

Wat houdt een seizoenswandeling in ?

  •  een individuele begeleiding/sessie van ongeveer 2 uur in de mooie natuur omgeving Hamont-Achel
  •  korte opvolging via mail 2 weken na de sessie
  •  koffie/thee/water en een versnapering onderweg
  • jouw investering: 87 euro

Kom jij graag uit je herfststorm of winterslaap en wil je weer openbloeien ?

Twijfel dan niet en schrijf in via onderstaand formulier !

Wat anderen zeggen …

Je wandeling heeft een grote indruk op mij achtergelaten, ondanks dat ik voordien er tamelijk septisch tegenover stond. Het helpt ook bij het rouwen en verwerken van de dood van mijn ouders. Bedankt voor de goede input.

Jo 

Veelgestelde vragen

kan deze sessie ook binnen in de praktijk doorgaan  ?

Ja, dat is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de beleving anders is.

wat gebeurt er met een wandeling bij slecht weer ?

Normaal gezien gaan de wandelingen gaan altijd door, behalve bij uitzonderlijke of gevaarlijke situaties zoals onweer of aangekondigde kleurcodes (geel, oranje, rood). Wanneer het echter heel slecht weer is (rukwinden of stevige regenbuien bijvoorbeeld), kan je ervoor kiezen de wandeling te verplaatsen naar een andere datum of om de sessie binnen in de praktijk te laten doorgaan. Je kan dit aan mij doorgeven ten laatste tot de avond voor de afspraak.

Krijg ik mijn geld terugbetaald wanneer ik een sessie of een wandeling annuleer ?

Dat is afhankelijk van de situatie. Je leest er alles over in de algemene voorwaarden.

Is deze vorm van coachen niet te zweverig ?

Nee helemaal niet ! Je zal hierdoor juist bewuster in het leven gaan staan. Je leert op een realistische manier naar jezelf kijken, je zal tot inzichten komen die je als mens verrijken.