Wandelcoaching

Het pad ontrolt zich terwijl je het bewandelt

Herken je dit ?

  • Je vindt het moeilijk om keuzes te maken en om knopen door te hakken
  • Je kan je grenzen niet goed aangeven
  • Je blijft maar piekeren en je zou daar zo graag een uit-knop voor hebben
  • Je voelt je dikwijls moe, futloos, overprikkeld en je hebt het idee dat je helemaal leeg loopt
  • Je hebt vaak hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugpijn, ...

Als bovenstaande punten herkenbaar voor je zijn, is de kans groot dat je je in een levensfase bevindt waarbij je je niet zo lekker in je vel voelt. Misschien loop je ergens in vast en heb je geen idee welke richting je best uit kan gaan. Dan kan het fijn zijn als er iemand met je mee loopt om jou te helpen jouw weg op een aangename manier verder te kunnen zetten, met meer mildheid voor jezelf en meer rust in je hoofd.

Wat is wandelcoaching ?

Bij wandelcoaching - in België ook wel natuurcoaching genoemd - is uiteraard het bewegen belangrijk. Door te wandelen zet je niet alleen je lichaam, maar ook je gedachten in beweging. Je loopt naast elkaar, wat fijn is omdat je dan niet steeds oogcontact hoeft te maken en je krijgt de tijd om je gedachtegang de vrije loop te laten zonder dat de stilte die dan valt ongemakkelijk wordt.

De natuur op zich werkt kalmerend. Dit door bepaalde vormen en structuren die we zowel bewust als onbewust waarnemen, door kleuren, door de stilte of juist door die typische “natuurlijke” geluiden, ...  

Naast alle positieve effecten die hier sowieso al uit voortvloeien, kan de natuur je ook een spiegel voorhouden en je laten reflecteren. De natuur leent er zich perfect toe om metaforen te gebruiken en om je associaties te laten maken. Bovendien kan er dankbaar gebruik gemaakt worden van onverwachte elementen onderweg. Obstakels zoals omgewaaide bomen bijvoorbeeld, kunnen spontaan een gesprek op gang brengen dat weer tot verrassende inzichten kan leiden. De inzichten die via wandelcoaching bekomen worden, blijven meestal langer hangen, juist omwille van het visuele aspect dat hierbij komt kijken.

Als wandelcoach zet ik tijdens het wandelen
de natuur actief in als een soort van tweede coach 
en juist dat maakt het zo bijzonder ! 

Hoe gaat dit er praktisch aan toe ?

Voorafgaand aan een wandelcoachtraject wordt er een kennismakingsgesprek voorzien waarbij we al wandelend gedurende ongeveer een uur bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Op deze manier kan jij al even "proeven" of jij je hier goed bij voelt of niet. 

Na dat voorbereidende gesprek kan een wandeltraject opgestart worden en zullen we samen een pad inslaan dat de richting van jouw verlangen uit gaat. Tijdens onze ontdekkingsreis, leer ik je op een mildere manier naar jezelf kijken en je innerlijke criticus meer plaats te laten maken voor je innerlijke vriend. Je zal leren waar je talenten en kwaliteiten liggen en hoe je die beter kan inzetten. Hierdoor zal je zelfvertrouwen kunnen groeien en kan ook jouw lat naar beneden, zodat je jouw eigen, unieke pad met meer energie en levenslust verder zal kunnen bewandelen !

Bewandel jij graag dit groeipad ?
Heb je interesse ?

Vul dan het contactformulier in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Je bent van harte welkom !

1 op 1 wandeltraject

  • 4 sessies van +/- 1,5 uur
  •  boekje met foto's genomen tijdens de sessies met uitleg erbij als naslagwerk en geheugensteuntje om te kunnen blijven gebruiken na het traject
  • oefeningen/opdrachten voor thuis
  • jouw investering: 347 euro

Extra wandeling 1 op 1

  • 1 sessie van +/- 1,5 uur
  •  wanneer je tijdelijk door de bomen het bos niet meer ziet en/of behoefte voelt aan een opfrisser
  •  alleen mogelijk na een afgerond traject
  • jouw investering: 87 euro

Vier seizoenen - Vervolgtraject

  • 4 sessies van +/- 1,5 uur verdeeld over een heel jaar
  •  1 sessie per seizoen, zelf te kiezen wanneer
  • om na het traject sterk in je schoenen te blijven staan
  • jouw investering: 347 euro

Wat is wandelcoaching NIET ?

  • Wandelcoaching gaat niet over het aanleren van wandeltechnieken of over methoden om je conditie te verbeteren
  • Wandelcoaching gaat niet over het afleggen van veel kilometers of grote afstanden
  • Wandelcoaching is niet "zomaar gezellig samen wandelen" 
  • Wandelcoaching is niet hetzelfde als mindful walking 

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met een wandeling bij slecht weer ?

De wandelingen gaan altijd door, ook bij minder aangename weersomstandigheden zoals regen. Je kan je daarop voorzien door aangepaste kleding en waterdichte schoenen. Alleen bij uitzonderlijke of gevaarlijke situaties zoals onweer of aangekondigde kleurcodes (geel, oranje, rood) is het mogelijk dat een wandeling niet door zal gaan. Je wordt dan op voorhand via mail op de hoogte gebracht.

Is wandelcoaching niet te zweverig ?

Nee helemaal niet ! Juist door een wandelcoachtraject aan te gaan, zal je bewuster in het leven gaan staan. Je leert op een realistische manier naar jezelf kijken, je zal tot inzichten komen die je als mens verrijken.

Is het nodig om echte wandelschoenen te dragen ?

Je hoeft niet per se dure wandelschoenen aan te hebben tijdens een wandeling, maar best wel stevige, waterdichte schoenen. We wandelen in de natuur, vaak onverhard, dus dan kan het wel gebeuren dat we met modder of waterplasjes geconfronteerd worden.

Kan ik je tijdens een traject telefonisch bereiken ?

Neen dat kan niet. Net zoals voor jou, is het ook voor mij belangrijk om te waken over mijn energie, zodat ik jou een kwaliteitsvol traject kan aanbieden. Je mag me wel mailen als je daar behoefte aan hebt, dan zal ik daar zo snel mogelijk op reageren. 

Krijg ik mijn geld terugbetaald wanneer ik een sessie of een wandeling annuleer ?

Dat is afhankelijk van de situatie. Je kan alles hierover nalezen in de algemene voorwaarden.