Wandelcoaching

Het pad ontrolt zich terwijl je het bewandelt

Herken je dit ?

  • Je vindt het moeilijk om keuzes te maken en om knopen door te hakken
  • Je kan je grenzen niet goed aangeven
  • Je blijft maar piekeren en je zou daar zo graag een uit-knop voor hebben
  • Je voelt je dikwijls moe, futloos, overprikkeld en je hebt het idee dat je helemaal leeg loopt
  • Je hebt vaak hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugpijn, ...

Als bovenstaande punten herkenbaar voor je zijn, is de kans groot dat je je in een levensfase bevindt waarbij je je niet zo lekker in je vel voelt. Misschien loop je ergens in vast en heb je geen idee welke richting je best uit kan gaan. Dan kan het fijn zijn als er iemand met je mee loopt om jou te helpen jouw weg op een aangename manier verder te kunnen zetten, met meer mildheid voor jezelf en meer rust in je hoofd.

Wat is wandelcoaching ?

Bij wandelcoaching - in België ook wel natuurcoaching genoemd - is uiteraard het bewegen belangrijk. Door te wandelen zet je niet alleen je lichaam, maar ook je gedachten in beweging. Je loopt naast elkaar, wat fijn is omdat je dan niet steeds oogcontact hoeft te maken en je krijgt de tijd om je gedachtegang de vrije loop te laten zonder dat de stilte die dan valt ongemakkelijk wordt.

De natuur op zich werkt kalmerend. Dit door bepaalde vormen en structuren die we zowel bewust als onbewust waarnemen, door kleuren, door de stilte of juist door die typische “natuurlijke” geluiden, ...  

Naast alle positieve effecten die hier sowieso al uit voortvloeien, kan de natuur je ook een spiegel voorhouden en je laten reflecteren. De natuur leent er zich perfect toe om metaforen te gebruiken en om je associaties te laten maken. Bovendien kan er dankbaar gebruik gemaakt worden van onverwachte elementen onderweg. Obstakels zoals omgewaaide bomen bijvoorbeeld, kunnen spontaan een gesprek op gang brengen dat weer tot verrassende inzichten kan leiden. De inzichten die via wandelcoaching bekomen worden, blijven meestal langer hangen, juist omwille van het visuele aspect dat hierbij komt kijken.

Als wandelcoach zet ik tijdens het wandelen
de natuur actief in als een soort van tweede coach 
en juist dat maakt het zo bijzonder ! 

Hoe gaat dit er praktisch aan toe ?

Voorafgaand aan een wandelcoachtraject wordt er een kennismakingsgesprek voorzien waarbij we al wandelend gedurende ongeveer een uur bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Op deze manier kan jij al even "proeven" of jij je hier goed bij voelt of niet. 

Na dat voorbereidende gesprek kan een wandeltraject opgestart worden en zullen we samen een pad inslaan dat de richting van jouw verlangen uit gaat. Tijdens onze ontdekkingsreis, leer ik je op een mildere manier naar jezelf kijken en je innerlijke criticus meer plaats te laten maken voor je innerlijke vriend. Je zal leren waar je talenten en kwaliteiten liggen en hoe je die beter kan inzetten. Hierdoor zal je zelfvertrouwen kunnen groeien en kan ook jouw lat naar beneden, zodat je jouw eigen, unieke pad met meer energie en levenslust verder zal kunnen bewandelen !

Heb je interesse ?

Bekijk dan de mogelijkheden onder deze tekst 👇
Wil je meer informatie, een kennismakingsgesprek of inschrijven voor een traject ?
Vul dan het contactformulier in. 

1 op 1 wandeltraject

Dit traject bestaat uit 4 wandelingen die telkens ongeveer anderhalf uur duren. Mochten er daarna nog extra sessies nodig zijn, dan kunnen die bijgeboekt worden. Tijdens het traject, kan je via mail contact met me opnemen als je daar behoefte aan hebt. 

Vier seizoenen - 1 op 1 vervolgtraject 

Met dit vervolgtraject word je een jaar lang opgevolgd en dat volgens het ritme van de seizoenen, namelijk één sessie per seizoen ! Een mooie manier om datgene wat je leerde in het eerste traject te kunnen onderhouden of om nog sterker in je schoenen te leren staan !

Een opfrisser - extra wandeling 1 op 1

Als je na het starttraject misschien nog eens de behoefte voelt aan een opfrisser of als er iets gebeurt waardoor je tijdelijk even door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan je kiezen voor een extra sessie (of meerdere als je dat wenst).

Wat is wandelcoaching NIET ?

  • Wandelcoaching gaat niet over het aanleren van wandeltechnieken of over methoden om je conditie te verbeteren
  • Wandelcoaching gaat niet over het afleggen van veel kilometers of grote afstanden
  • Wandelcoaching is niet "zomaar gezellig samen wandelen" 
  • Wandelcoaching is niet hetzelfde als mindful walking